skip to Main Content
Iskolánkban megtartottuk március 22-én a Víz Világnapját.
A Víz Világnap minden évben más témára fókuszál ezzel is kiemelve, hogy az élet milyen sok területén van fontos szerepe a víznek. 2022-ben a világnap fókuszában a felszín alatti vizek állnak, szlogenje: ,,Láthatóvá tenni a láthatatlant…”
A Föld lakosságának növekedésével a vízfogyasztás is növekszik. A növekvő vízigény biztosítása azonban a természeti erőforrások és a környezet károsításával járhat. A Föld vízkészletének megóvásával és hatékony felhasználásával hozzájárulhatunk a klímaváltozás lassításához. A víz a legértékesebb erőforrásunk, kötelességünk felelősségteljesen felhasználni mind az iparban, mind a mezőgazdaságban, mind otthonainkban.
Intézményünk nem csak március 22-én, hanem az év minden napján odafigyel a környezetvédelemre. Vegyen példát rólunk és óvjuk együtt vizeinket! 💦
A mai napon új hagyományt indítottunk el iskolánkban. A nagy érdeklődésre való tekintettel megrendeztük az I. kémia versenyt, amelyen 3 kategóriában lehetett indulni évfolyamonként. Összesen 18 diák jelentkezett, vett részt a megmérettetésen. Feladatlapot töltöttek ki, a nyolcadikosok különféle anyagokat azonosítottak be vegyszerek segítségével.
Minden kategóriában az első 3 helyezet lett díjazva értékes jutalmakkal.
Úgy gondom, hogy nagyon jól sikerült ez a verseny ebben a jól felszerelt, példaértékű laborban. Köszönet az iskolának a támogatásért! Szép, modern iskola, lelkes tanári kar, igyekvő diákok. Ez a jövő!
Nagyné Kotroczó Andrea, szaktanár
Gratulálunk a diákoknak,
köszönjük a tanárnő munkáját!
Helyezettek:
6. osztály(kémia szakkör )I. Szabó Hédi, II. Rusz Joakim, III. Balog Noel
7. osztály: I. Ottlakán Dániel, II. Avramucz István, III. Szántó Szabolcs
8. osztály: I. Szabó Fruzsina, II. Számfira Szonja, III. Szelezsán Hanna
2022.március 5-én Makón került megrendezésre a hazai taekwondo legrangosabb eseménye az ITF Taekwondo Magyar Bajnokság .
270 versenyző , 32 csapat érkezett az ország minden részéről a versengésre.
A Kétegyházi Román Nemzetiségi Általános Iskola tanulói közül hárman is sikeresen szerepeltek.
Cseresznyés Lea a döntőben egy rutinos fekete öves ellenfelet kapott, de végig helytállt és küzdelemben a 2.helyen végzett.
Kaposi Zorka a küzdelmi döntőben végig dominálva, irányította a mérkőzést végül 2.helyen végzett.
Nagy Viola Mária tradicionális küzdelemben ,páros akrobatikus küzdelem kategóriában 3.helyezést szerzett.
Technikai magassági törésben az ifjúsági korosztályban biztatóan teljesítette a 210 cm-es magasságot.
Köszönjük igazgató asszony támogatását !
Gratulálok az iskola tanulóinak a szép sikerhez!
Nagy László mester
,,Angol nyelvismeret a román és magyar kultúrán keresztül“ címmel készült projekt iskolánkban.
A kreatív alkotás, önkifejezés ,a kulturális tudatosság fejlesztése volt a fő célja Dr Moldovánné Júlia tanárnőnek,aki az elkövetkezendő években mesterprogramját valósítja meg iskolánkban.
A nyolcadik osztály tanulói kiállítást szerveztek: “Az Egyesült Királyság, Magyarország,Románia jellemzői és kulturális sajátosságai címmel. Az elkészített produktumokat a tanulók több órán keresztül készítették: projekt, lapbook formájában.A három országról kiselőadást tartottak.
Back To Top