skip to Main Content

 1tmop

 

Pályázat száma, neve: TÁMOP-3.1.4./08/2. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő
hozzáférés – Innovatív intézményekben”

Azonosító szám: TÁMOP-3.1.4-08/2-2008-0027

ISKOLA

A pályázat célja:
A pályázat alapvető célja a sikeres munkaerő-piacialkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és kompetencia alapú oktatás elterjesztése a magyar közoktatási rendszerben, ami hozzájárul a foglalkoztatási helyzet javításához. Ennek érdekében a pályázat a kompetencia alapú oktatás módszertanának és eszközeinek széleskörű elterjesztését célozza, a pedagógusok módszertani kultúrájának korszerűsítését, a tanulók képességeinek és kulcskompetenciáinak egyénre szabott fejlesztését és megerősítését, a rendszerben meglévő szelektív hatások mérséklésével, valamint az egyenlő hozzáférés és esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítésével.

A pályázat további célja, hogy a regionális operatív programok keretében megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseket összekapcsolja a szükséges szakmai (tartalmi, módszertani) fejlesztésekkel, annak érdekében, hogy azok egymás hatásait erősítve, komplex módon járuljanak hozzá az oktatás minőségének javulásához. (www.nfu.hu pályázati kiírás) A pályázat megvalósításának ideje: 2009. szeptember – 2015. június

Kompetencia óvoda  >>

TÁMOP 3.1.4 – 3 hetes projektek

A TÁMOP3.1.4 pályázat feladatként határozza meg tanévenként egy 3 hetet meghaladó projekt beépítését és megvalósítását az oktató munkába.

Az alsó tagozatban megrendezésre került projekt beszámolója:

A projekt címe: „Ép testben ép lélek”

IMG 4727a

A projekt időpontja: 2012.09.24- 2012.10.15.

A 3 hét alatt minden reggel zenés tornával kezdték a napot.

Kerékpártúrát is szerveztek a Kastélykertbe. Ott vidám, izgalmas versenyeken vettek részt a gyerekek.

Mivel az egészséges életmód egyik alapja a rendszeres testmozgás, ezért a mozgás mellett elméleti tudással is gyarapították a tanulókat. Attila tanár bácsitól érdekes előadást hallgathattak a gyerekek . A 3. osztályosok plakátot is készítettek a 2012-es londoni olimpikonokról.

Versenyt is szerveztek az olimpiai sportágak népszerűsítésére az iskola udvarán.

Mariann néni, a védőnő hasznos előadást tartott a helyes tisztálkodásról. Edit néni, Ottlakán Ottó anyukája érdekes előadást tartott az egészséges táplálkozásról. Timi néni, Makovej Márk anyukája, mint fogorvosi asszisztens felhívta a gyerekek figyelmét a fogápolás fontosságára.

Osztályonként vitamindús gyümölcssalátát is készítettek, melyet a gyerekek jóízűen fogyasztottak.

A 2. osztályosok a projekt keretében táplálékpiramist készítettek, felhívva ezzel a gyermekek figyelmét az egészséges táplálkozási szokások kialakítására, az élelmiszercsoportok megfelelő arányú fogyasztására.A 3 hét alatt versenyt szerveztünk a tiszta, rendes osztály elismerésért.Az egészséggel kapcsolatos legfontosabb témákat jártuk körbe tevékenységközpontú és kooperatív tanulási módszerek alkalmazásával. Célunk volt az egészségtudatos szemlélet kialakítása, életformává alakítása. Az egészségnevelés, azon belül az egészséges táplálkozás állt a projekt fókuszában. A tanulók gyakorlati ismeretei bővültek, új élményekkel gazdagodtak.

A felső tagozatban megrendezésre került projekt címe: „Őszi jeles napok”

A projekt időpontja: 2012. 09.17- 2012.10.11.  

A felső tagozat tanulói részt vettek Ambrus Mária tanárnő előadásán az őszi jeles napokról; készíthettetek gyűjtött termésekből asztali- és fali díszeket, figurákat; és csapatmunkában a plakátkészítésben is kipróbálhattátok magatokat. Nagyon szép és tartalmas munkák születtek.

TÁMOP 3.1.4 – TÉMAHÉT AZ ALSÓ TAGOZATBAN

A „Húsvéti ünnepkör” című témahetet az alsó tagozat 2013. március 20-27 között valósította meg.

Előzetes feladatokat adtunk a gyerekeknek: főtt tojást, plüss nyuszikat kellett hozni.
Március 20-án a megnyitó után mindenki megtekinthette a plüssnyuszi-kiállításokat az osztálytermekben, délután pedig egy Jézusról szóló filmet nézhettek meg.
A hét folyamán különböző érdekes, izgalmas és kreatív programokon vettek részt a gyerekek, pl. tojásfa készítése osztályonként, Zelk Zoltán verses meséjéhez illusztrációkészítés, locsolóvers-mondó verseny, tojásfestés, tojástartó készítés, bárányok, nyuszik készítése, húsvéti versek, dalok tanulása és a testnevelés óra keretében nyuszi ugrás, nyuszi futás.

TÁMOP 3.1.4 – TÉMAHÉT A FELSŐBEN

A TÁMOP-3.1.4 pályázat keretein belül felső tagozatunkon az idén is megrendezésre került a témahét. A programsorozat a „Labda minden mennyiségben” címet kapta, hiszen minden feladat és verseny főszereplői a labdák és a labdasportok voltak.
Május 14-én több csoportban is plakátokat készítettek a gyerekek, bemutatva ez által a foci, a kosárlabda, a kézilabda, a röplabda és a vízilabda szabályait, eredményeit, jellegzetességeit, szépségeit és magyar vonatkozásait.
Május 15-én délután szurkolóktól és versenyzőktől volt hangos a tornaterem, labdás sorversenyben mérhették össze ügyességüket a vállalkozó kedvűek.  Vegyes csapatokkal egy kisebb focibajnokságot is szerveztünk a gyerekeknek. A témahét végén 13+1 kérdésre válaszolva adhattak számot a programokon hallottakról, látottakról.

Back To Top