skip to Main Content

„Életre kel fű, fa, virág!”

Március 21-22-én az óvodánkban szorgos kezek dolgoztak azért, hogy udvarunkon is életre keljenek a növények és szép szemet gyönyörködtető látványt nyújtsanak, amikor újjáéled a természet.

Péntek délután ifj. Dehelán István apuka, Éva óvó néni és Bandula György karbantartó keze munkája és merész, néha lélegzet elállító mutatványt igénylő munkája nyomán a bokrok, fák megszabadultak felesleges száraz, korhadt ágaiktól, hajtásaiktól, aminek nyomán szellősebb lett udvarunk és szép formát kaptak a növények.

Másnap is népes szülői csapat gyűlt össze az oviban, így a Csonka család apraja-nagyja, Csobán Mihály apuka, Nagy László és családja, Szabó János és családja, Bandula György, Muntyán János az óvoda szomszédjában lakó fiatalember, Ollár Péterné dajka néni és jómagam Mokán Jánosné jöttünk el, hogy egy újabb nagy munkafolyamatot végezzünk el. A szomszéd felrotálta azt az udvarrészt, ahol a gyerekek kitaposták a füvet, majd az apukák, anyukák gereblyéztek, 10 kg fűmagot szórtak el, lehengerelték és jól belocsolták. Ebben még a gyerekek is segítettek, Ányos, Viola, Fruzsina, később Zsófi is bekapcsolódott. Gulyás Edit anyuka pedig a virágok átültetését végezte el, amik majd reméljük, színessé varázsolják az udvart.

A mostani 2 nap is bizonyítja, mennyire nagy kincs az összefogás, a tenni akarás, az esztétikus környezet iránti igény.

Ezúton is köszönjük minden segítőkéznek az óvodáért végzett munkát és azt, hogy ezzel elősegítették, hogy még sok gyermek élvezhesse majd hosszú időn át óvodánk árnyas és gyönyörű udvarát.

Back To Top