JM Building Services - шаблон joomla Продвижение

 Intézményünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt nemzetiségi támogatások pályázatán 1.970.000,-Ft támogatást nyert nyelvi tábor megvalósítására. A tábor keretében Brassó környékén jártunk 2017. szeptember 18. és 23. között.
A kirándulásunk célja volt, hogy a tanulók élményszerű helyzetben ismerkedjenek meg Románia földrajzi szimbólumával, a Kárpátok vidékével, megismerjék Románia egyik legjelentősebb városának, Brassónak múltját és jelenét, kézzelfoghatóvá váljon számukra a multikulturalizmus. A kirándulás során a tanulók sokat tanulhattak és fejlődhettek a személyes élményekből, a festői tájak, nevezetességek megismeréséből, a múzeumok anyagának megtekintéséből. Ilyen céllal tekintettük meg például Déva várát vagy a Peles kastélyt. Meglátogattuk a tordai sópályát, a Medve-tavat, túráztunk Törcsvár környékén és hegyet másztunk Poianan. Mindemellett igyekeztünk a tanulók szórakozás utáni vágyát is kielégíteni a változatos programokkal, mint például a Dinó-park vagy a Drakula-kastély felkeresése.

 

emberi1
emberi2

 

 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nemzetiségi támogatások pályázatán óvodánk 360.000,-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat keretében 2017. szeptember 15-én rendeztük meg a Nemzetiségi Családi Napot. A nap folyamán  arcfestéssel, ugrálóvárral, buborék show-val, gasztronómiai programmal, tűzoltó és rendőrautó bemutatóval, könnyűzenei programokkal, néptánc bemutatóval, sétakocsikázással szórakoztattuk a megjelenteket.

 

emberi1
emberi2

 

 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő által kiírt NEMZ-KULT-17 pályázat keretein belül 250000 forint támogatást kapott iskolánk "A hagyományok nyomában Gyulán" címmel.

 

 Intézményünk 1-4. osztályos tanulói május 19-én tanulmányi kiránduláson vettek részt Gyulán. Ellátogattunk a Görögkeleti templomba, mely a város egyik legértékesebb történelmi műemléke, az ország egyetlen román ortodox műemléki temploma. Felkerestük a román „Cronica” újság szerkesztőségét és a Dokumentációs Központot. A Magyarországi Román Ortodox Egyház múzeumában is megtekintettük az egyházművészeti tárgyakat, egyházi ikonokat.

Gyula egyik parkjában, a sajtburger menü elfogyasztása után az Almásy Kastély interaktív kiállítását, majd a várat néztük meg, ahol idegenvezető segítségével megismertük az akkori kor életét, történelmét. A nap végét fagylaltozással zártuk.

 

emberi1
emberi2

 

Eredményeink:


Szarka György 1.osztályos tanuló – I. helyezett
Árgyelán Szófia 1.osztályos tanuló – különdíj
Rusz Joakim 2.osztályos tanuló – I. helyezett
Motika Katinka 3.osztályos tanuló – III. helyezett
Nagy Kiara Dzsamilla 4.osztályos tanuló – I. helyezett

Medgyesi Emma 6.osztályos tanuló – II. helyezett
Ottlakán Ottó 7.osztályos tanuló – III. helyezett

 

Ezúton is gratulálunk nekik!